به گزارش خبرگزاري موج از اصفهان، محمد نهاونديان در نشست بررسي همکاري هاي مشترک اقتصادي در استان اصفهان و اقليم کردستان عراق که در سالن اجتماعات اتاق اصفهان برگزار شد، افزود: توسعه روابط اقتصادي بين دو کشور نيازمند برقراري روابط تشکل ها و ساختارهاي اقتصادي است. وي ضمن اظهار خرسندي از اولويت قرار گرفتن موضوع اقتصاد در اقليم کردستان عراق گفت: برقراري منافع مشترک اقتصادي بين کشورها مي تواند زيرساخت مناسبي براي همکاري هاي سياسي باشد. وي تاکيد کرد: زماني ارتباطات عميقي بين دو کشور مستحکم مي شود که سرمايه گذاري مشترک ايجاد شده باشد و تجارت صرف کالا نمي تواند روابط اقتصادي دو طرف را تقويت کند. نهاونديان با اشاره به تاريخ روابط سياسي و اقتصادي ايران و عراق گفت: برخي از کشورها در قبل و حال خواستار دوستي و مودت بين ايران و عراق نيستند و مدام با سنگ اندازي، خواستار ايجاد نفاق بين دو کشور مي باشند. وي تاکيد کرد: استان اصفهان و ساير استانها مي توانند به توانمند شدن اقليم کردستان کمک کنند، زيرا ايران توسعه عراق را توسعه خود مي داند و آماده است نقشي مهم در توسعه اين کشور ايفا کند. وي خواستار تعريف پروژه هاي مشترک بين دو کشور در بخش هاي مختلف اقتصادي شد و گفت: متاسفانه پروژه هاي اقتصادي عراق به ايران به طور صحيح اطلاع رساني نمي شود و اين در حالي است که دو کشور پيوند عميقي طي يک دهه اخير با يکديگر پيدا کردند. احمد برهم صالح نخست وزير سابق اقليم کردستان عراق و معاون اتحاديه ميهني اين اقليم در اين نشست با تاکيد بر روابط قوي و متين دو طرف گفت: اقليم کردستان و ايران داراي مشترکات بسيار قوي و مستحکم مي باشند. وي مشترکات فرهنگي و ديني دو کشور ايران و عراق را قابل توجه دانست و گفت: تاريخ نشان مي دهد که هر زمان کردستان عراق نيازي داشته ايران همواره در کنار آنان بوده است. وي خطاب به شرکت هاي اقتصادي استان اصفهان گفت: فضاي سرمايه گذاري در اقليم مناسب براي حضور شرکت هاي اصفهاني است و گفتني است که اقليم کردستان دروازه ورود به بازار عراق است. صالح ايجاد شرکت هاي مشترک بين فعالان اقتصادي ايراني و کردستاني را پيشنهاد کرد و گفت: اين شرکت ها از نظر قانوني مانند ساير شرکت هاي عراقي محسوب مي شوند. وي تصريح کرد: هيچ گونه منعي براي فعاليت شرکت هاي ايراني در اقليم وجود ندارد. نخست وزير سابق اقليم کردستان عراق، توسعه گردشگري بين دو استان اصفهان و اقليم را يکي از زمينه هاي همکاري هاي اقتصادي دو طرف مهم ارزيابي کرد و گفت: اصفهان با داشتن آثار تاريخي بسيار زيبا همواره يکي از شهرهاي مورد توجه شهروندان عراقي قرار دارد. وي همکاري مشترک بين دانشگاه هاي اقليم و استان اصفهان را از ديگر زمينه هاي همکاري دو طرف برشمرد و گفت: اين همکاري ها در نهايت به تقويت روابط اقليم و استان منجر خواهد شد. وي با اشاره به فراز و نشيب روابط عراق با ايران گفت: گذشته ديروز گذشته خوبي در روابط دو کشور نبوده است و بايد آينده اي روشن همراه با روابط عميق فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي بنا کنيم. خسرو کسائيان رييس اتاق اصفهان در اين نشست، توسعه روابط اقتصادي بين استان اصفهان و اقليم کردستان عراق را نيازمند افزايش سطح مبادلات تجاري بين دو طرف برشمرد و گفت: برقراري پرواز مستقيم اصفهان و سليمانيه مي تواند به افزايش سطح همکاري هاي اقتصادي کمک کند. وي عراق را يکي از مهمترين شرکاي تجاري استان اصفهان دانست و گفت: استان اصفهان علاوه بر تامين کالاهاي مورد نياز اين کشور مي تواند در ساخت زيرساخت هاي اقتصادي به اين منطقه کمک کند.
اگر در طول فرآیند ایجاد یا مدیریت وب سایتتان به مشکل یا ابهامی برخورده اید یا برای پاسخ به هر سئوالی که برایتان ایجاد شده است ،
می توانید با بخش پشتیبانی بیزنا در تهران با شماره تلفن 44386106 و 44386108 و همراه 09376166592 و یا ایمیل bizna24@gmail.com یا از طریق فرم ارتباط با ما تماس بگیرید.